2012. január 30., hétfő

PASSUTH LÁSZLÓ-TÖRT KIRÁLYTÜKÖR(akár ingyen post) - Jelenlegi ára: 990 Ft

PASSUTH LÁSZLÓ-TÖRT KIRÁLYTÜKÖR
A magyar és európai történelem „ nagy elfeledettjei” között szerepel a regény főhőse, Zsigmond király, aki fél évszázadot átívelő uralkodása alatt a korszakváltás egyik legjellegzetesebb alakja lett. Ragyogó uralkodói képességeit megdöbbentő emberi gyengeségek árnyékolják. Ezekből az ellentétekből bontja ki az író a XV. század elejének Magyarországát és Európáját.
Trónviszályok, csatavesztések, sőt börtön mélységeiből emelkedik fel a főszereplő, hogy a kontinens legjelentősebb uralkodójává, római császárrá koronáztassa magát. Megszervezi a késő középkor első nagy nemzetközi találkozóját, a konstanci zsinatot, s itt kitűnő diplomáciai munkával megszünteti az egyházszakadást. Ugyanakkor Husz Jánosnak adott menlevele kijátszásával maga is előidézője a huszita mozgalom fellobbanásának. Megértés és kegyetlenség, megfontoltság s felelőtlenség szinte filmszerű sűrűséggel váltják egymást sorsfordulataiban. Második hitvese – Cillei Borbála – méltó társa ragyogásban, pénzsóvárságban, szépségben és erkölcsi botlásokban. A kor rajzát a nagyszámú magyar és idegen szereplő egészíti ki, akik emberi tulajdonságaik teljességében emelkednek ki a történelem homályából.
A jámbor középkori fejedelmek Királytükrök formájában adták tovább tanácsaikat, intelmeiket az utódoknak – az erkölcsös élet, a jó kormányzás, a lovagi erények megtartására. Zsigmond sorsának alakulása – e történelmi korszak fordulóján – világosan mutatja az elmúlt világ eszményeinek csődjét, a mindent átformáló Reneszánsz küszöbén.
Leütés előtt mindenképpen érdeklődj, mert -a szállítási címtől függően- lehet, hogy meg tudom spórolni neked a szállítás költségét!!!
NÉZD MEG A TÖBBI TERMÉKEMET IS, LÁTHATSZ MÉG ÉRDEKES DOLGOKAT!!!


Jelenlegi ára: 990 Ft

Az aukció vége: 2012-02-18 01:43
. PASSUTH LÁSZLÓ-TÖRT KIRÁLYTÜKÖR(akár ingyen post) - Jelenlegi ára: 990 Ft